sreda, 3. marec 2010

Prezrte lepote tvoje

Slovenija je narod kmetov in delavcev. Med njimi štrli nekaj intelektualcev, ki v življenju naletijo na cankarjevske težave, in nekaj kvazi intelektualcev, ki mešajo drek. Naša mala čudovita državica, bo kmalu polna brezposelnih, ki zaradi nezadovoljstva postajajo stekli psi polni maščevanja, ki ob prvi kosti, ki jo vržejo mediji, poblaznijo.

Delavce je uničil podivjani kapitalizem, kmete nesposobna mati država, celotno družbo pa pomanjkanje notranjega miru, zaradi boja za obstanek in popačenih vrednot.

Bulamstifi so za zabavo, Huda jama zato, da se lahko prerekamo o manipulaciji zgodovine, Titova ulica pa zato, da se lahko delimo na leve in desne. Janša je povprečen slovenski sosed, ki soseda vrže v drek, Pahor pa deklica, ki se ne zna braniti. Kaj je potem gospod predsednik: mesija, ki nagrade podeljuje vedno napačnemu človeku, ne glede na to, kdo ta človek je?

Velik del ljudstva želi pobegniti v svojo obljubljeno deželo, en del sedi doma in očitno nima pojma, kaj se okrog njih dogaja, tretji del pa se neuspešno bori z mlini na veter.

Krivice se še vedno dogajajo, kratijo se pravice in nihče se ne zna pogovarjati brez obtoževanja in žaljenja.

Nekateri bi si ustvarili družbo po svoji meri, brez upoštevanja nečesa, kar se že predolgo prezira. Dejstva, da se družba vedno spreminja. Živeti v svoji hišici, biti homofob, ksenofob in še kaj, da slučajno nihče ne bi odkril okostnjakov, ki se skrivajo po slovenskih omarah. Jap, tudi tistih iz Ikee. Vsi bi nekaj spraševali nekoga drugega, nihče pa ne bi sebe vprašal, kako zelo v lastni riti živi. Ne, ne ... poglabljanje vase je prenevarno. Sploh če ob tem ugotoviš, da lahko le samega sebe popljuvaš zaradi zaplankanosti. Preziranje nečesa, kar zelo očitno obstaja, lahko enačim le s tem, da je Zemlja še vedno ravna in da se Sonce vrti okrog nje.

1 komentar: