sreda, 7. oktober 2009

O moj Maribor ...

... je tak fejst nor, da srcu vse verjame ...

In jaz sem nazaj v Mariboru. Pravzaprav na Štajerskem z vsakodnevno potjo v Maribor. Se je pač tako zgodilo, da sem tukaj dobila službo. Prvi dan je bil precej naporen, sem svoje možgančke napolnila z novim znanjem, ki ga je potrebno še razširiti. Čaka me še dosti dela.

Poleg vseh novih stvari, se moram še preseliti nazaj domov. In to jaz. Ki si nisem nikdar predstavljala, da bom šla nazaj domov. Da bom zapustila Ljubljano. Niti za eno leto. Na to misel se še niti nisem začela navajati. Če samo pomislim, da je za nekaj časa konec z lepimi sončnimi zahodi in z življenjem na svojem, se mi v očeh kar naberejo solze.

Ampak se splača, zaradi delovnega mesta. Delovni čas je nadvse ugoden, plača bo zaenkrat ravno prav visoka. Po službi pa imam še vedno čas za prevajanje in lektoriranje (zato me kar kontaktirajte, če kaj potrebujete ;) ). Moja trenutna pisarna se nahaja zraven pisarne od direktorice in si jo delim z glavno asistentko. Dnevno tako govorim francosko in slovensko.

Občutki? Občutki so trenutno tako mešani, da jih sploh ne morem opisati. Več bom vedela, ko se privadim. Vem samo, da mi bo manjkalo dosti ljudi in da bo treba spremeniti navade.

5 komentarjev:

  1. Fiju, bejbi! A že kar donc si začela? Pridna punca, ponosni smo nate. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. jp, prvi delovni dan je že za menoj. Vsi so takoooo prjazni do mene. Kak je fajn :D Vesela sem, da ste ponosni na mene, ampak jaz pa vas ful pogrešam :( pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. O, fajn! Veliko uspešnih dni ti želim in da se boš hitro privadila biti doma. Saj tvoj oči mi deluje zabaven. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. opa, kr v maribor spizdla, pa službo dobila? woah, dobr se mej bejba!

    OdgovoriIzbriši