nedelja, 11. december 2011

Demoniziranje

Že nekaj let se bojim, da predsednik določene stranke izkazuje vedno bolj radikalna in diktatorska nagnjenja. Še posebej očitno to postaja v zadnjem času. Po mojem mnenju se je pokazala tudi kritična težnja po obstruiranju vsemu, kar ne zraste direkt na njegovem zeljniku, tudi če je ideja dobra, in strahu vredna želja po vladanju.

V zadnjem času se je izkazala tudi zelo nevarna demonizacija vsega tujega. In jaz nočem živeti v državi demonov, niti ne mislim prenašati otročjega obnašanja v parlamentu, kjer naj bi se sprejemale ključne odločitve za dobrobit državljanov.

Vse kar so zadnje predčasne volitve prinesle, bom še naprej spremljala z lupo. Skrajni čas je, da se vseh 90 sedečih začne pošteno bati odziva državljanov. Jaz namreč ne dovolim poniževanja, odvzemanja pravic, nekulturnega dialoga in destruktivnih odločitev. Nobene vlade, nobene koalicije in nobene opozicije.

Krizo vrednot, s katero se tako veselo opleta zadnje čase, so sproducirali ravno tisti, ki bi naše skupne vrednote morali zagovarjati in varovati. In ravno ti isti bi se morali resno zamisliti nad svojimi vrednotami. Preprosto ne smemo več tolerirati sranja po peskovnikih in izkazovanja namišljene moči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar